Lisa Johanna

Bryssel, Belgien

Publicerad 2015-06-25 19:09:53 i Random posts, Travelling in Europe,

I början av maj åkte jag med klassen på en efterlängtad studieresa till Belgien; till Bryssel för att vara exakt. Det var jättefina dagar och vi hann med väldigt mycket. Jag tog massa bilder, alltså kommer detta inlägg vara en bildbomb.
Manneken Pis. Om man tycker att det är konstigt att Mona Lisa har blivit så känd så är det här snäppet värre. En liten bronsskulptur som föreställer en kissande pojke. Fråga mig inte hur den har kunnat bli känd. Jag har ingen aning. Men är man i Bryssel så är det i princip obligatoriskt att se denna skulptur. På bilden ovanför är Atomium. Bryssels landmärke, att jämföra med London Eye eller Eiffeltornet.
Klassen på Grand Place, det stora torget i Bryssel.
Helt plötsligt var det en parad som korsade torget. Det var någon slags firande, men jag snappade inte upp vad för slags firande det var.
Vi åt Moules frites, vilket också är obligatoriskt när man är i Bryssel.
Och pommes med majonnäs från ett gatukök.
Underbara Linnéa.
En suddig bild från ett restaurangbesök.
En kväll satte vi oss på uteserveringen till en pub, och jag tog en varm choklad när de andra tjejerna beställde drinkar. Kände mig normbrytande, haha. Men det var dundermysigt att bara sitta där länge tillsammans och prata.
På kvällen var byggnaderna på Grand Place upplysta i regnbågsfärger.
Mina fina tjejer utanför EU-kommissionen.
Efter vi varit på EU-kommissionen lunchade vi i en park innan det var dags att bege sig vidare till EU-parlamentet.
En bit av Berlinmuren var placerad utanför EU-parlamentet, som en påminnelse.
Senare samma dag var vi på en chokladfabrik.
På kvällen gick hela klassen på restaurang tillsammans. Restaurangen hette Amadeo och de hade den godaste bakpotatis jag har smakat, och väldigt gott isté dessutom.
Dagen efter det köpte vi belgiska våfflor! Så gott. Så mättande. Så värt det.
Bild från lobbyn sista dagen då alla var trötta. Dock hade vi en 22 timmars bussresa kvar innan vi var hemma igen. Men det var inte så jobbigt ändå, i alla fall inte enligt mig. Jag tycker det var rätt så mysigt. Vi såg på film i bussen, spelade kort och pratade.
En av dagarna i Bryssel åkte vi ut till det nazistiska uppsamlingslägret Brendonk. Jag ville inte nämna det förrän i slutet av inlägget, för det var en riktigt obehaglig upplevelse. Dock en del av studieresan, och jag tycker att det är viktigt att man får lära sig om vad som hände under förintelsen och se spår av den med egna ögon, för tillåter man sig att glömma så kommer historien upprepa sig. På Brendonk var det mest politiska fångar, sådana som helt enkelt varit öppna med att de inte höll med nazisterna. Sättet de behandlades och omständigheterna de tvingades leva under på Brendonk var fullständigt omänskliga. Som sagt, obehagligt att se och höra om, men extremt viktigt för att förebygga att historien upprepar sig.

Om

Min profilbild

Welcome to my amateur blog with pictures, updates on what I have been doing lately, and spotify links to songs I think you should go listen to. I run this blog mainly to keep my friends and family in different parts of the world updated on my life. Feel free to leave a comment if you want to, and go back in the archive if you feel like being stalk-ish. I sure would. Lots of love! //Lisa

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela