Lisa Johanna

Första tiden i Stockholm

Publicerad 2015-10-22 17:04:00 i Random posts, Scandinavia,

Hej alla! Det har gått nästan två månader sedan jag flyttade hit till Stockholm, och ganska exakt två månader sedan jag bloggade senast. Jag känner mig väldigt förvånad över att jag har läsare kvar överhuvudtaget, trots att bloggen har varit helt övergiven så länge. Tack fina ni för att ni är kvar! <3 Jag måste säga att jag älskar mitt liv i Stockholm hittills. Det har blivit så mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på! Detta är lite av vad jag har haft för mig de två senaste månaderna. (Bilderna som följer är inte i kronologisk ordning)
Jag deltog i demonstrationen på plattan för säkra flyktvägar in i Europa...
Och ljusmanifestationen på Medborgarplatsen för samma syfte.
Var med på tårtkalas utanför Rosenbad och firade beslutet om skydd av Ojnareskogen. Syntes på TV4-nyheterna i ganska exakt två sekunder. (Den här bilden är inte min btw. Jag snodde den från någons facebooksida. Har tyvärr glömt vems så snälla stäm mig inte...) ;)
Mötte upp finaste Sigrid och fikade i Gamla stan.
Har pluggat på stadsbiblioteket.
Haft på mig polo och läppstift tagit pinsamma toaselfies på stadsbiblioteket. Sånt gör jag bara på dagar då jag känner mig allmänt awesome. Gosh vad jag älskar stadsbiblioteket. Stadsbiblioteket for the win. Låt mig leva och dö där.
Åkt på utbildningshelg i Uppsala för ACT Now-kampanjen. Utbildad klimatambassadör! Yes! Det var speglar i taket i konferenslokalen. Vilket innebär spegeltaksselfies.
Det fanns också glashissar, som gav till och med mig svindel.
Gjort Uppsala för en kväll med Julia, Hanna och Josefin; några av mina fellow klimatambassadörer.
Varit med Samina på Fanny Ambjörnssons föreläsning om genus, ålder och sexualitet i Tensta Konsthall.
Fått så himla fina vänner <3
Träffat Tzina för en fika på Café Fåtöljen vid Mariatorget.
Och de hade en helt underbar morotskaka!!! <3 <3
Promenerat runt på Söder.
Åkt pendel. Jättemycket. Som man gör. I Stockholm. Om man vill ta sig någonstans.
Fått ont i magen av skratt av alla Saminas och mina plugg- och universitetslivsrelaterade internskämt. Bästa Saminowski <3
Pluggat på diverse caféer. Eller mest Espresso House... ;) Den på Götgatan är favoriten för tillfället.
Och druckit mer kaffe än vad som egentligen är bra för någon.
Idag tog Lawen med mig till ett av hans favoritställen. Amida, en kurdisk restaurang på Söder. Eller som han säger "en restaurang med kurdiskinspirerad mat", det vill säga med en svenskifierad version av kurdisk mat. Galet gott var det i alla fall.
Och det var ungefär allt jag hade för tillfället. Frågorna till vår hemtenta släpps om ganska exakt en timme, så jag ska göra lite varm choklad och njuta av den sista lediga timmen innan en vecka av koncentrerat tentaskrivande. Hejdå tills vidare och ha det bäst! <3

Om

Min profilbild

Welcome to my amateur blog with pictures, updates on what I have been doing lately, and spotify links to songs I think you should go listen to. I run this blog mainly to keep my friends and family in different parts of the world updated on my life. Feel free to leave a comment if you want to, and go back in the archive if you feel like being stalk-ish. I sure would. Lots of love! //Lisa

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela