Lisa Johanna

Resumé av vårterminen

Publicerad 2016-06-04 20:45:00 i Random posts, Scandinavia,

Igår lämnade vi in vårens sista tenta, och det innebär att vi nu är klara med ett helt läsår på SU! Det är galet hur fort det här året har gått och jag känner mig väldigt dubbel inför att det är slut nu. Å ena sidan är det väldigt skönt med sommar; att jag nu faktiskt kommer kunna unna mig att läsa andra saker än kurslitteratur helt utan dåligt samvete; å andra sidan känns det synd att alla splittras nu. Nästa läsår är breddningsåret och alla kommer vara på olika platser och läsa olika saker. De flesta kommer jag faktiskt inte se på 1,5 år, och vissa kommer inte komma tillbaka efter breddningsåret utan kommer byta till andra discipliner. Hur som helst tycker jag att det är dags för en bildbomb med bilder från vårterminen, som sammanfattning och avslut.
Vi drog ihop gänget för en tjejkväll hos Mirelle någon gång i vintras. Pratade livet, lagade mat och lyssnade på massa musik. Så mysigt.
Någon gång ungefär då hade jag fått för mig att göra dip-dye, vilket var fint i början men jag tröttnade väldigt snabbt. Det tog en evighet av gnuggande med shampoo för att färgen skulle gå ur.
Phil's burgers om jag minns rätt. Tror detta var höstterminen men den bilden får följa med ändå.
Lite anledningar att vara glad.
Och gratis choklad utanför uni. Ännu fler skäl att vara glad.
Smältande, knakande is vid Kallhällsbadet. Och Mirelle var så hardcore att hon gick ut på den ändå.
Sedan någon gång kom våren och tiden för stadspromenader.
Vi har ätit helt orimligt mycket sushi. Och det värsta med det är att jag fortfarande har sushi som min standardcraving. Tröttnar aldrig.
Sigrid och jag hittade ett himla bra ställe för falafel i närheten av Eriksdalsbadet. Tror det hette typ Kebabkungen men är inte säker. Precis vad man behöver efter simning och bastu.
Sigrid har levt aktivistlivet (som vanligt). Bland annat har hon kedjat fast sig vid gruvmaskiner för att hindra gruvdumpning i en fjord i Norge, deltagit i aktionen "Ende Gelände" mot kolkraft i Tyskland, och spelat död tillsammans med ett gäng andra aktivister på marken utanför Vattenfalls huvudkontor i Solna. Sweet. Själv har jag ätit kakor och tittat på film. Ungefär så. Varför rädda världen när man har kakor och film?
Sigrid har också gått in i något skum hippiefas och börjat måla. Och odlat tomatplantor i krukor fönstret, som hon nu har planterat ut på vår uteplats. När hon först kom hit sa hon "Nej men kolla, vi har ju en trädgård!" Mycket fin optimism när en uteplats kan vara en trädgård. Bra inställning.
I övrigt har vi haft ost- och vinkvällar och trivts väldigt bra tillsammans i lägenheten.
Vi har fikat, gått på Dramaten och sett Molières "Den girige", och sett körsbärsblommorna i Kungsan.
Samina och jag har pluggat i caféet högst upp i kulturhuset. Jag gillar det stället. Så lugnt och bra om man ska läsa.
Jag har varit hemma i Saffeltown och hängt med Tima. Dilans är fortfarande bästa pizzerian och det kommer jag aldrig ge upp på. Kolla på bilden här ovanför. Livet blir inte mycket bättre än så.
Sigrid och jag har väntat på perrong 19.
För Fatima kom hit!!! Fatima+Sigrid+Jag= Jag känner mig hel. Är Fatima inte här fattas ju en tredjedel.
Maria och Samina och jag gick till Rosendals trädgård, och det var så fint. Känns nästan som att vara på landet fast det är så centralt.
Vi har haft sushikväll hemma hos Jeritza, och hon lärde Samina och mig hur man gör egen. Förlåt Jeritza för bilden, men jag gillar den. Så sjukt snygg.
Jeritzas kanin blev lite kär i mig. Lite för kär om ni förstår vad jag menar.
Sommaren kom också till sist.
Och denna kom till Stockholm <3 <3
Vi gick på ett rätt så nice café vid Odenplan.
Mormor och Morfar skickade ett kort och åhh jag längtar efter dem också! <3
Angelica kom till Kallhäll och vi åt massa choklad och frukt och gick på promenad vid vattnet. Kan hända också att jag berättade om ett glatt besked jag fått som handlar om vad jag ska göra i höst. Men mer om det i ett senare inlägg. ;)
Kajsa bjöd in klassen på grillkväll.
Det har varit glassväder också!!
Under sista tentaveckan hängde jag med Mirelle i hennes brors lägenhet på Lidingö. Tog en fullständigt onödig bild på mina ben för att jag gillade den fluffiga rosa mattan i köket.
Umgicks med världens mest kelsjuka fluffboll. <3
Och vi försökte oss på en bild i blåst.
Och gjorde så jäkla goda burgare.
Några dagar senare tog vi och Hanna en kvällspromenad i stan.
Och sedan var det tredje juni, det vill säga igår, och vi hade lämnat in sista tentan och firade det med picknickhäng i Rålis.
Och det var slutet på detta läsår. Denna låt lyssnade jag på jättemycket i september när jag precis hade börjat på SU, och den har liksom hängt kvar sedan dess. En riktigt bra låt för att sammanfatta ett riktigt bra år. <3
Kommentarer (0)

Om

Min profilbild

Welcome to my amateur blog with pictures, updates on what I have been doing lately, and spotify links to songs I think you should go listen to. I run this blog mainly to keep my friends and family in different parts of the world updated on my life. Feel free to leave a comment if you want to, and go back in the archive if you feel like being stalk-ish. I sure would. Lots of love! //Lisa

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela